Home Reinigen Activiteiten Witten Producten Offerte Contact FAQ
 
 

Reinigen & glaswassen buitenkanten

Als de tijd weer is aangebroken om een maximum aan licht binnen te krijgen in de serre, en uw serre dus terug helder glas moet hebben, dan kan daar op diverse manieren voor gezorgd worden. Niet alleen het type vervuiling (algen, roet of andere), of het type witsel dat er op is aangebracht bepalen de keuze van het reinigingsmiddel of de toe te passen techniek , maar ook het type glas , de uitrusting van de serre en het type serre zijn bepalend.

De keuze te werken met of zonder produkten wordt uiteraard steeds in overleg met u gemaakt .
Wat hieronder volgt is enkel van toepassing voor glas-serres. Voor folieserres kunnen we ook hulp bieden, maar de behandeling daarvan gebeurt in verschillende stappen en termijnen (bij een eerste behandeling verdwijnt een 70%, maar daarna moet er jaarlijks minstens 1 keer behandeld worden om de folie perfect proper te krijgen). Voor meer info hierover kan u ons best contacteren.

 

Glaswassen met produkten
 
Afhankelijk van het type glas (gewoon glas, hortiplus glas,  polycarbonaat enz...) zal een aangepaste behandeling en produkt worden voorgesteld. Op die manier kunnen we met het juiste produkt zowel algen, als roet van het glas verwijderen, zonder dat uw glas beschadigd wordt.

Bij de manuele behandeling wordt het glas via pistolen ingeneveld met produkt en daarna overvloedig afgespoeld met water. Dit gebeurt met behulp van innevel-en afspoelslangen die via grote haspels aan de pompen op de vrachtwagen verbonden zijn.

Indien uw serre is uitgerust met een servicerail, dan is het  ook mogelijk om met de kasdekreiniger, via een sproeiboom die eraan bevestigd is, eerst produkt in te nevelen, en vervolgens te borstelen. Dit zorgt uiteraard voor een nog properder glas dan enkel borstelen met water.


 
Met kasdekreiniger/borstelmachine eventueel gecombineerd met produkten
 
Alle glas-serres met een breedte van 4m, die voorzien zijn van rails, kunnen met onze kasdekreinigers gereinigd worden. U hoeft niet over een dok te beschikken, dat brengen wij mee.

Beschikt u nog niet over een rail? Geen probleem, ETC brengt u in contact met een specialist ter zake, en we overleggen met alle partijen samen waar op gelet moet worden voor uw serre, zodat u kan overgaan tot het hangen van de nodige rails.
U heeft geen 4mtr maar  4.27mtr kappen, 3.20mtr of nog een andere maat? Contacteer ons voor een oplossing.
Eens de rails geïnstalleerd zijn, kan u dan volgens de gewenste frekwentie (1,2,3,4...) keer per jaar laten reinigen. Deze frekwentie is mee bepalend voor de u aangeboden prijs.

Zoals hierboven vermeld is het ook mogelijk om met de kasdekreiniger, via een sproeiboom die eraan bevestigd is, eerst produkt in te nevelen, en vervolgens te borstelen.

 

Enkele foto's

Aan de hand van een op onze vrachtwagen gemonteerde kraan, kan het dock samen met de borstelmachine worden opgehangen aan de rail van de serre.Eens de machine via het dock aan de serre hangt, wordt de kraan losgemaakt, en staat ze klaar om op de serre gereden te worden. Na enkele aanpassingen (elke serre is anders), kunnen we snel  na het toekomen al starten. In de warmere periodes kan , indien gewenst, 's nachts geborsteld worden.

 

Een binnenzicht tijdens het rijden:Een gootborstel, bevestigd aan de borstelmachine, zorgt ineens dat ook de goten worden gereinigd (voor de meeste serres mogelijk).

   
   
   
reinigen van binnenkanten
onze machines